Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل درخشنده داستان‌نویس و مدرس داستان‌نویسی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: دهمین جلد از مجموعه آموزش داستان نویسی پیشرفته با عنوان «روش‌های نقد و نقش مکاتب ادبی در هنر داستان‌نویسی» به‌تازگی موفق به اخذ مجوز چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده و به‌زودی توسط انتشارات حدیث قلم منتشر و راهی بازار نشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این‌کتاب در ۲ فصل تألیف شده است. به‌این‌ترتیب ابتداء به نقش مکاتب ادبی در هنر داستان نویسی پرداخته‌ام و سپس مخاطب را با روش‌های نقد و شرایط یک منتقد آشنا می‌کنم.همانگونه که به کررات مشاهده کرده‌اید؛ برخی از منتقدان، نقد داستان را بر اساس مکاتب ادبی غربی ملاک بحث خود قرا می‌دهند که متأسفانه این‌رویه به نظر من کاملاً غلط است! به همین علت برای اثبات این رویه غلط، مانند ۹ جلد کتاب آموزش داستان نویسی پیشرفته، باز هم یک فرضیه دارم و بر اساس آن، تحقیقی ارایه کرده‌ام

این‌مدرس داستان‌نویسی گفت: پیش از ورود به روش‌های نقد ادبی، باید بررسی‌ای کوتاه درخصوص نقش مکاتب ادبی در هنر داستان‌نویسی داشته باشیم. به‌این‌ترتیب فرضیه ادعایی‌ام در فصل اول، این‌ است که «مکاتب ادبی غربی، هیچ نقشی در هنر داستان نویسی نداشته‌اند و تنها فکر اولیه برای نگارش در اختیار هنرمندان نویسنده قرار داده‌اند!» در نتیجه هرگونه نقد براساس مکاتب ادبی غربی، نوعی فریب مخاطب است و کاملاً جنبه سلیقه شخصی دارد؛ که با یک بررسی ساده می‌توان موارد بسیاری را مشاهده کرد که یک داستان، در مکاتب مختلف مورد توجه قرار گرفته و منتسب به آن مکتب شده است.

درخشنده گفت: در این کتاب همچنین سعی کرده‌ام ثابت کنم ۱- مکاتب ادبی ادعایی غربی، هیچ تکنیکی به هنر داستان نویسی اضافه نکرده‌اند و تنها فکر اولیه برای نگارش داستان ایجاد کرده‌اند؛ و ۲- به این نکته مهم واقف می‌شویم که برای نقد یک اثر ادبی باید با تکنیک آشنا بود نه نوع نگاه مکاتب غربی به ایجاد فکر اولیه! به همین دلیل با نگرش به ۹ جلد کتاب منتشر شده «آموزش داستان‌نویسی پیشرفته» و آگاهی از روش نقد تکنیکی، به مبحث نهایی که «روش‌های نقد ادبی» است، می‌پردازیم.

وی در پایان گفت: دهمین جلد «آموزش داستان‌نویسی پیشرفته» به‌زودی با ۳۶۰ صفحه و قیمت ۵۰ هزار تومان توسط انتشارات حدیث قلم منتشر می‌شود.

کد خبر 5051329 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: داستان نویسی رایزنی فرهنگی پرویز قاسمی ترجمه تازه های نشر اربعین 99 قرقیزستان ویروس کرونا ادبیات جهان جایزه جلال آل احمد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معرفی کتاب اربعین حسینی شیوع کرونا جایزه ادبی هنر داستان نویسی روش های نقد مکاتب ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد

رمان «نقاب، رنگ آسمان» اثر باسم خندقجی نویسنده اسیر فلسطینی رای هیأت داوران جایزه بوکر عربی که در ابوظبی مستقر است را از آن خود کرد.

برادر خندقجی این جایزه را از طرف او دریافت کرد و در فضایی آمیخته از شادی و غم اشک ریخت و اشاره کرد که «نقابی به رنگ آسمان» نسبت به ۱۳۳ رمان دیگر بهتر بوده است.

این رمان توسط هیأت داوران به عنوان بهترین رمان عربی منتشر شده در دوره بین جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ شناخته شد.

نقاب موجود در عنوان رمان اشاره‌ای به «هویت آبی» است که نور، باستان‌شناس ساکن اردوگاهی در رام‌الله، در جیب یک کت قدیمی که صاحب آن اسرائیلی است، می‌یابد و بنابراین سفر روایی رمان آغاز می‌شود.

هیأت داوران این رمان را «چند لایه، با شخصیت سازی، آزمایش،  بازیابی تاریخ و حافظه مکان‌ها» توصیف کردند.

باسم خندقجی ۲۰ سال اسیر بوده و سه بار توسط اشغالگران به اتهام شرکت در عملیاتی که منجر به کشته شدن ۳ اسرائیلی شد به حبس ابد محکوم شده است.

خندقجی که در سال آخر تحصیل در دانشکده روزنامه‌نگاری و ارتباطات دستگیر شده بود، علاوه بر مجموعه‌های شعر، چندین رمان از داخل زندان نیز منتشر کرد.

خندقجی از زمان زندانی شدنش در سال ۲۰۰۴ مجموعه‌های شعری از جمله آیین‌های اولین بار (۲۰۱۰) و شعر نفس‌های یک شب (۲۰۱۳) را سروده است؛ همچنین سه رمان: نرگس تنهایی (۲۰۱۷)، کسوف بدرالدین (۲۰۱۹) و نفس‌های یک زن فریب خورده (۲۰۲۰).

منبع: عربی ۲۱

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • معجزه لورکوزن؛ دهمین فرار از باخت بعداز دقیقه۹۰
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود